Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

«Επίθεση» της Ρωσίας στον Εμπολα -Ετοιμα σε έξι μηνες, τρία εμβόλια

Από: http://www.iefimerida.gr/


«Επίθεση» της Ρωσίας στον Εμπολα -Ετοιμα σε έξι μηνες, τρία εμβόλια


Τη στιγμή που η παγκόσμια κοινότητα έχει ανασκουμπωθεί μετά τα συνεχόμενα κρούσματα του ιού Έμπολα που φαίνεται πως έχει περάσει και στην Ευρώπη, οι ρώσοι επιστήμονες προετοιμάζονται για να παρουσιάσουν τρία δραστικά εμβόλια αντιμετώπισής του.
Στους επόμενους έξι μήνες, όπως διαβεβαιώνει η υπουργός Υγείας της Ρωσίας Βερόνικα Σκβόρτσοβα, «Έχουμε παρασκευάσει 3 εμβόλια και πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμα στους επόμενους 6 μήνες» δήλωσε η Ρωσίδα υπουργός σε τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
«Το πρώτο είναι ήδη έτοιμο για μια κλινική δοκιμή» πρόσθεσε η ίδια, διευκρινίζοντας ότι το ένα από τα εμβόλια παρασκευάστηκε βάση ενός ανενεργού στελέχους του ιού.Ο ιός Έμπολα προκαλεί τις ίδιες επιπτώσεις με ένα «οικονομικό εμπάργκο» στις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία καθώς τις απομονώνει από ολόκληρο τον κόσμο και «παγώνει» κάθε είδους δραστηριότητα, επισήμανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Σιέρα Λεόνε Καϊφάλα Μάρα.
«Πρόκειται πραγματικά για ένα οικονομικό εμπάργκο. Είτε αυτό μας ευχαριστεί είτε όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα στο πεδίο» τόνισε ο υπουργός στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την Παγκόσμια Τράπεζα.
Σύμφωνα με τον ίδιο η επιδημία επηρεάζει πολλούς τομείς της οικονομίας (κατασκευές, ορυχεία) και τις αερομεταφορές και θα «στραγγαλίσει» οικονομικά όλη την περιοχή, σημείωσε ο υπουργός. «Όλος ο κόσμος τρέπεται σε φυγή εξαιτίας του Έμπολα» πρόσθεσε ο ίδιος.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΕ, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η επιδημία θα μπορούσε να στοιχίσει 32 δισεκατομμύρια και πλέον δολάρια στη Δυτική Αφρική έως τα τέλη του 2015.
«Τα έσοδα έχουν δραματικά μειωθεί και οι δαπάνες συνεχίζουν να παραμένουν στα ύψη διότι ο προϋπολογισμός μας δεν είχε προβλέψει την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τον Έμπολα» δήλωσε ο Μάρα, η χώρα του οποίου μαζί με τη Γουϊνέα και τη Λιβερία, έχουν πληγεί περισσότερο.
Διαβάστε περισσότερα

Πηγή: «Επίθεση» της Ρωσίας στον Εμπολα -Ετοιμα σε έξι μηνες, τρία εμβόλια | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/173738#ixzz3FsP5nud

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις